В която и сфера да е компанията ви - от стоманената индустрия,

...
В която и сфера да е компанията ви - от стоманената индустрия,
Коментари Харесай

Какво още продават търговците заедно с продукта

В която и сфера да е компанията ви - от стоманената промишленост, през модата, до ИТ, да продават търговците ви добре, е наложителна част от триумфа на бизнеса ви. 

Добрият отдел от търговци обаче постоянно прави доста повече от това единствено да продава даден артикул. Търговците се изправят очи в очи с клиентите, поддържат връзка с тях. Носят отговорност да основават и поддържат постоянен поток от доходи. Имат капацитет, който може да се употребява като стратегическо преимущество на компанията. 

При все по-конкурентната среда, има значение повече от всеки път комерсиалният отдел да бъде във фокуса на тактиката за развиване на бизнеса. Да имаш страховит артикул в действителност значи да се отличиш от тълпата, само че без търговците не може. 

Тук следват пет нематериални неща, които търговците продават наред с продукта - независимо дали го осъзнават или не. И в случай че не го осъзнават, би трябвало да помислят по тези въпроси допустимо най-бързо. 

1. Вашата история . Като лица, които поддържат връзка с клиентите на първа линия и първи персони, представляващи компанията, които хората срещат, търговците са и посланици на марката. Те продават и корпоративна известност. Още по-важно, оферират на пазара история: кой и какво е компанията, по какъв начин се е развил бизнесът, къде отива. 

Всеки бранд има потребност от роман и всеки човек от отдела за продажби би трябвало да знае този роман и да може да го споделя, най-добре със пристрастеност и предпочитание. 

2. Вашата просвета . Без мощна фирмена просвета няма значение какъв брой е добър продуктът ви. Скорошен образец в това отношение е Uber, която дава харесвана от мнозина услуга, само че имаше проблеми с репутацията, с обвинявания в токсична фирмена просвета, нападателно отношение от някогашния началник Травис Каланик. И до момента в който някои компании си мислят, че може да скрият неприятната фирмена вътрешна конюнктура, гнилата истина ще се появи пред клиените.

Търговците са посланици на фирмената просвета. Те би трябвало да дават най-хубавото от себе си, с цел да въплъщават хубавите полезности и визията на компанията. Все отново, клиентите стават част от културата ви, когато се свързват с бизнеса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР